lauantai 4. maaliskuuta 2017

Kotiharjun saunaAika sekä lukuisat kävijät ovat sopivasti kuluttaneet Kotiharjun saunan sisäpintoja. Shakkia tai tammea pelaavat saunahattuiset ukot, sanomalehteä selailevat miehet sekä jallua naukkailevat äijät tekevät tunnelmasta erityisen. Oman lisänsä pukukoppitunnelmaan tuo vanhahtavat kaapit ja ulkona jäähyllä laukkaavat tai pakkasesta bisseä hakevat saunojat. Puhumattakaan saunan ulkokivetyksellä bostailevasta sekalaisesta seurakunnasta. Jutun iskijää riittää varmasti.


Harjun Saunan ulko-ovi

Pukukaapit


Kotiharjun sauna sijaitsee Helsingissä, Sörnäisten metroaseman välittömässä läheisyydessä. Sauna on Helsingin ainoa puulämmitteinen korttelisauna. Sisään pääsee kolmentoista euron hinnalla. Saunassa on omat osastonsa molemmille sukupuolille. Osastot pitävät sisällään tunnelmalliset pukuhuoneet, lukollisine kaappeineen sekä hyvät suihkutilat ja suurehkon löylyhuoneen. Löylyhuoneessa on iso puulämmitteinen kiuas. Löylyt ovat erinomaiset. Löylyhuoneessa on hyvä muistaa saunan säännöt. Omia juomia saa nauttia, mutta tölkkien tai pullojen vientiä pukuhuonetta syvemmälle saunaan on kiellettyä. Löylyn lisäystä on tapana kysyä yläorrella istuvilta saunamestareilta.

Suihkutilat


Pukuhuoneissa voi nauttia omia juomia, viettää aikaa tai jauhaa paskaa. Saunan eteisessä tiskin ja ulkoven välistä löytyy pakastearkku, jossa voi viilentää omat eväät. Ulos pääsee jäähylle ja röökille. Saunan tiskiltä voi ostaa pieniä virvokkeita tai saunomistuotteita kuten vaikkapa pakastetun vihdan. Saunassa on tarjolla myös erillaisia palveluita, kuten hierontaa tai kuppausta, mutta näistä kannattaa olla saunaan yhteydessä etukäteen.

Löylyhuone


Kotiharjun sauna onkin viikonloppuisin paras lähtöpaikka kallionkierrokselle, mutta kannattaa sauna käydä katsastamassa rauhallisempinakin aikoina.

Lyhyesti

Hinta: 13 €
Kiuas: puu, kertalämmitteinen
Kaljaa: Saa ottaa, pakasteallas niiden viilennykseen
Ruokailu: eväät
Avoinna: ti-su 14-20, saunomisaikaa 21:30 asti
Muuta: Pesijä paikalla ti, pe ja la 9 euron hintaan
Kotisivu:http://www.kotiharjunsauna.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti