lauantai 4. maaliskuuta 2017

Lähteen sauna

Helsingissä hautausmaan kupeessa sijaitseva Lapinlahden Lähteen sauna on vanha hullujenhuoneen potilaiden ja henkilökunnan käytössä ollut sauna, joka nykyisin toimii yleisenä saunana. Lapinlahden Lähteen nettisivujen tietojen mukaan sauna on Helsingin vanhin käytössä oleva sauna.


Saunarakennus


Sauna sijaitsee kahvilan vieressä erillisessä saunarakennuksessa merenrannan tuntumassa. Seitsemän euron suuruinen saunomismaksu maksetaan kahvilaan. Saunarakennuksessa on pieni eteinen,vessa, pukuhuone, suihkutilat sekä itse löylyhuone. Löylyhuoneessa on yhdellä seinällä lauteet ja kiuas lämpenee sähköllä.

Pukuhuoneessa ei ole lukollisia kaappeja ja koska käytössä on vain yksi pukuhuone, niin sekavuorolla homma voi mennä ujoimmille mielenkiintoiseksi. Pukuhuoneessa on vettä tarjolla ja omia virvokkeita voi nauttia, bissen juontia ei karsastettu, mutta sitä ei saa mihinkään jäähtymään. Itse saunarakennuksessa ei ole myyntiä.

Sauna on tunnelmallinen ja miljöö on hieno. Paikka on käymisen arvoinen. Löylyt olivat hyvät ja kohtuu pehmeät, joten ei muuta kuin saunomaan hullun lailla. Aukioloajat ja saunavuoroy löytyvät Lapinlahden Lähteen saunan nettisivuilta.Lähteen saunan suihkutilat

Lähteen saunan pukukoppiLyhyesti

Hinta: 7€
Kiuas: Sähkö
Kaljaa: Voi ottaa
Ruokailu: Läheisessä kahvilassa.
Muuta: Uimaranta noin sadan metrin päässä.
Nettisivut: http://lapinlahdenlahde.fi/fi/lahteen-sauna/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti