keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Maunulan majan sauna

Maunulan majan kahvila

Kevät on edennyt hyvää vauhtia ja bloggaajatkin päättivät lähteä ulkoilemaan keskuspuistoon. Keskuspuistossa sijaitsee myös Maunulan ulkoilumaja, jonka pihalla lämpiää keskiviikkoisin yleinen sauna. Suuntasimme ulkoilumajan kahvilaan tiedustelemaan saunaan pääsyä. Tiskillä selvisi, että miesten vuoro on keskiviikkoisin 16:00-18:30 ja naisten vuoro 18:30-20. Saunamaksu on 5 €. Olimme sopivaan aikaan paikalla, joten maksun suoritettua suuntasimme tutustumaan pihalla olevaan saunaan


Maunulan majan saunarakennus

Ensivaikutelma saunasta oli hyvin kodikas, tuli mieleen jonkun kesämökin perinteinen ulkosauna. Pukuhuone on yksinkertainen ja varsin viihtyisä.Vaatteille on naulakot, seinän vieriä kiertää penkit ja keskellä pieni pöytä. Riisuuduimme ja suuntasimme peremmälle suihkutiloihin ja saunaan.


Maunulan majan saunan pukuhuone

Suihkutilat ovat pienehköt ja simppelit. Varustukseen kuuluu kaksi suihkua. Pikaisen huuhtoutumisen jälkeen suuntasimme löylyyn. Löylytila on myös pienehkö, suunnilleen normaalin omakotitalosaunan kokoinen. Samaan aikaan lauteille sopii noin 4-5 ukkoa.  Kiuas lämpiää puilla. Löylyt olivat täyteläiset ja nautinnolliset. Viihdyimme saunassa useammat löylyt ja kävimme välillä pihaterassilla vilvoittelemassa.

Paikka oli meille erittäin positiivinen kokemus. Tuskin toista puulämmitteistä yleistä saunaa tähän hintaan Helsingistä löytyy. Paikka olikin varsin suosittu. Välillä lauteille meinasi olla pientä jonoakin. Kaljaa emme itse muistaneet mukaan varata, mutta muutama ukko näytti pukuhuoneessa Lapin kultaa maistelevan. 

Paikka voisi olla auki useampanakin iltana viikossa ja joku miesten vuoro voisi olla myöhempään kellonaikaan. Poikkeamme silti täällä varmasti toistekkin. Suosittelemme kokeilemaan myös majan hyvänmakuisia eväitä, jos hiukopalaa löylyjen päälle kaipaa.

Lyhyesti:

Hinta: 5 €, myös kortit käyvät
Kiuas: puulämmitteinen
Kaljaa: sivistyneesti
Ruokailu: pientä syötävää kahvin kera
Muuta: ympärillä hienot ulkoilumaastot
Avoinna: ke: miehet 16-18:30, naiset 18:30-20


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti