keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Krapin savusauna

Tuusulajärven itärannalla, Tuusulassa sijaitsee Krapin savusauna. Savusauna on pääasiassa varaussauna, mutta noin kerran kuukaudessa lauantaisin sauna muuntautuu yleiseksi saunaksi muutaman tunnin ajaksi. Saunomaan pääsee 18 euron maksulla. Henkilökunta ottaa maksun vastaan eteisessä, josta on mahdollisuus ostaa myös olutta, makkaraa sekä muita virvokkeita. Miehille ja naisille on omat saunavuoronsa.


Kuva Krapin saunasta

Saunaan kuuluu eteisen oleskelutila, pukuhuone, suihkutila, löylylyhuone sekä terassi, josta pääse laiturille. Laiturilta on talviuintimahdollisuus. Eteisen oleskelutilassa on tunnelmallinen takka, jossa on mahdollisuus paistaa makkaraa. Makkara tosin täytyy ostaa henkilökunnalta, kuten muutkin löylyttelyn ohessa nautittavat nautintoaineet, kuten oluet. Oluen hinta on korkeahko.

Oleskelutilasta pääsee suihkutilaan, missä on firman puolesta pefletit ja saippuat. Suihkuja on kolme. Suihkutilasta on reitti pimeähköön löylyhuoneeseen. Löylyhuone on tilava, tunnelmallinen ja sopivasti savunkatkuinen, Kulmassa sijaitsee iso tyylikäs kiuas isoine murikoineen. Kiviä kiukaassa on huhujen mukaan noin 1,5 tonnia. Löylyt ovat hienostuneen muikeat ja pehmeät. Löylyhuoneesta pääsee suoraan terassille, minkä kautta kannattaakin suunnata läheiseen järveen. Saunonnan jälkeen olo on puhdas syvintä sielun sopukkaa myöten, vaikka vaatteisiin ja hiuksiin pienehkö savun haju jääkin.

Sauna on ehdottomasti parasta, mitä Tuusulalla on matkailijalle tarjota, mutta valitettavasti yleinen saunavuoro on erittäin harvinainen. Miinukseksi laskettanee myös saunan ja etenkin oheistuotteiden kova hinta. Sauna on kuitenkin ehdottomasti testauksen arvoinen.

Lyhyesti:

Hinta: 18 €
Avoinna: huonosti, katso nettisivut
Kiuas: savu
Kaljaa: myydään. Omat eivät sallittuja
Ruokailu: myydään makkaraa, jota voi paistaa takassa
Muuta: Avanto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti