maanantai 6. maaliskuuta 2017

Arlan saunaArlan sauna on yksi pitkäikäisimpiä Helsingin yleisiä saunoja Kotiharjun ja Hermannin saunojen ohella. Arlan sauna sijaitsee Helsinginkadun ja Kaarlenkadun kulmassa, kätevästi Kallion juottoloiden läheisyydessä. Saunaan mennään sisäsipihan kautta. Portaiden alapäässä odottaa respa, johon suoritetaan 14 €:n maksu käteisellä. Respasta ohjataan sitten joko miesten tai naisten puolelle.

Arlan mainosovi


Pukuhuonetilat ovat viihtyisät ja ajanpatinoimat. Pukukaapit ovat lukolliset. Ajankuluksi on tarjolla vanhoja Aku Ankkoja ym. vanhoja aikakausilehtiä. Kaljan ja muidenkin virvokkeiden nauttiminen on sallittua.

Pukukaapit 
 
Pesutilat ovat reilunkokoiset ja siistit. Saunatila on isohko ja "lauteet" ovat jykevästi betonia. Tunnelma saunassa on erittäin kotoisa.  Kiuas lämmitetään kaasulla ja löylyt ovat sopivan lempeät, mutta napakat. Saunomisen ohessa on myös mahdollisuus poiketa ulos sisäpihalle vilvoittelemaan ja tupakoimaan

Pesutilat 
Löylyhuone 

Saunassa on rento ja huoleton ilmapiiri, kuten saunassa kuuluu. Meininki on kuitenkin hiukan seesteisempää, kuin esimerkiksi Kotiharjun saunassa. Tunnustusta täytyy myös antaa selkeistä ja pelkistetyistä kotisivuista. Kapakkakulttuurin ystävien kannattaa lähtiessä poiketa myös samassa korttelissa sijaitsevassa Roskapankissa.

Lyhyesti

Hinta: 14 €, käteisellä
Kiuas: Kaasu
Kaljaa: saa ottaa
Ruokailu: Eväät
Avoinna: Ke-Pe 15-21:30 La-Su 14-21:30
Kotisivu: http://arlansauna.net/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti