sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Uunisaaren sauna

Helsingin edustalla sijaitsevassa Uunisaaressa on saunaseuran operoima sauna. Siellä on ainakin kuluvan talven (2017-2018) pyörinyt saunasunnuntait, jolloin saunomaan pääsee kuka tahansa maksamalla 15 € kahvilan kassalle. Hintaan sisältyi pyyhe. Saunoja on kaksi. Kummallekkin sukupuolelle on omansa. Molemissa saunoissa on omat pukuhuoneet, suihkutilat sekä löylyhuoneet. Tämän lisäksi paikasta löytyy myös palju/ poreamme.

Kuva Uunisaaren ravintolasta (vas) sekä saunarakennuksesta (oik)

Tilat ovat todella siistit ja uudehkot. Suihkuja on kolme ja löylyhuone vetää noin kymmenen keskikokoisen miehen ahteria. Kiuas on kaasulämmitteinen. Saunareissumme aikana eräs sunnuntaisaunoja kävi reklamoimassa kiukaan lämmöstä ja löylyt paranivatkin loppua kohden, kun kiuas alkoi taas pöhistä lämpöä

Kuva löylyhuoneesta

Avantoon on helppo reitti ainakin päiväsaikaan. Avannossa onkin kiva käydä pulahtamassa ja kuunnella samalla kahvilan asiakkaiden ihmettelyä talviuinnista. Omien eväiden nauttimisen sallittavuudesta emme tiedä, mutta saunaillan bloggarit ovat olleet paikalla todistamassa muutaman pirkkaoluen sihahdusta Uunisaaren saunassa. Eväiden nauttiminen näyttäisi olevan mahdollista, mutta sunnuntai tosin on monelle hankala kaljottelupäivä.

Ainoa isompi miinus, minkä paikasta keksimme, on nihkeähköt aukioloajat. Paikassa olisi potentiaalia paljon suositummaksi kohteeksi, jos avoimia saunapäiviä olisi enemmän.
Saunaillan bloggaajat suosittelevat vahvasti talvisia sunnuntailöylyjä Uunisaaressa. Kesän aukioloajoista ei ole tietoa.

Kuva avannosta

Lyhyesti

Hinta: 15 €
avoinna: sunnuntaisin 11-15
Kiuas: Kaasu
Kaljaa: Näytti saunojat eväitä nauttivan.
Ruokailu: Kahvilassa näytti olevan monipuolinen menu
Muuta: avantouinti mahdollisuus sekä ulkoporeamme. Kesäisin hieno hiekkaranta.
Kotisivut:  http://www.uunisaari.com/sauna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti