sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Cafe Kuusijärvi

Itä-vantaalla Lahden moottoritien kupeessa Kuusijärven rannalla sijaitseva Cafe Kuusijärvi on vantaalaisen saunakulttuurin kuningas. Cafe kuusijärvellä on päärakennuksessa miehille ja naisille omat pukuhuoneet sekä kaksi eri kokoista sähkösaunaa. Tämän lisäksi muutaman kymmenen metrin päässä sijaitsee iso rantasavusauna sekä pieni savusauna. Savusaunat ovat sekasaunoja, joissa uima-asu on pakollinen. Isossa rantasavusaunassa on miehille ja naisille omat pukutilat sekä suihku ja vessa. Pienessä savusaunassa ei ole pukuhuoneita. Talviaikaan järvessä pidetään avantoa ja kesäisin järvi on yksi vantaan suosituimmista uimarannoista.

Päärakennuksen suihkutilasta pääsee kahteen eri sähkösaunaan, isoon sekä pieneen. Sähkösaunoissa tunnelma on hyvä ja saunamajureita riittää. Talviaikaan paikalta voisi spotata lähes ammattitason avantouimareita, jos avantouinnissa ammattilaisia olisi. Ammattiavannossakäviöiden joukkoon mahtuu sopivissa määrin myös avannon ensikertalaisia ja muuttama turistikin. Pieni sähkösauna on yleensä kuumempi ja löylyt ovat hieman kuivahkot.

Päärakennuksen miesten pukuhuone

Isossa savusaunassa tunnelma on utuinen ja pysähtynyt. Pimeässä savusaunassa on varmuudella suomen parhaita löylyjä. Ruuhka-aikaan lauteilla voi olla hieman ahdastakin, mutta tunnelma pysyy letkeänä ja kinaa ei synny. Savusaunan edessä on oma laituri, josta pääsee myös uimaan. Talvella laiturilta pääsee avantoon, vaikka avoantoa ei siinä kohtaa virallisesti pidetäkkään. Illasta löylyt voivat hiipua hieman liiaksikin kovan kävijämäärän johdosta.

Iso savusauna

Pienen savusaunan lauteille mahtuu vain muutamien saunojien ahterit. Tottumattomalle saunan löylyt voivat olla hieman liiankin tukalat ja saunan välitilasta kannattaakin ottaa puinen persalusta löylyhuoneeseen, jotta pakarat eivät palaisi kuumista lauteista.

Pieni savusauna

Päärakennuksen yhteydessä toimii kahvilaravintola, josta saa ostettua burgereita, pieniä virvokkeita ja lounasaikaan on tarjolla keittolounas. Kahvilalla on A-oikeudet, joten myöskään saunoissa ei varmaankaan omia kaljoja suositella. Tosin omat kaljat ovat varmastikkin mahdollinen ratkaisu, jos muut saunojat sen sulattavat.

Kuusijärvi

Ennen saunomista on suositeltavaa pistäytyä Kuusijärven ulkoilualueella patikkaretkellä tai vaikka pienellä hiihtokierroksella. Tarkista saunomisajat Cafe kuusijärven nettisivuilta. Ensikertalaiselle suosittelemme savusaunaa, koska savusaunan hinnalla saa käydä testaamassa myös sähkösaunat. Helpointa onkin käyttää sähkösaunojen pukutilaa ja kävellä uikkareissa savusaunaan.
Muista ottaa matkaan myös saunatossut avantoon tai toiseen saunaan siirtymistä varten.
Sauna ei ehkä sovellu kosteaan illanviettoon aloittelupaikaksi, mutta ulkoilun jälkeiseen saunomiseen paikka on erinomainen.

Lyhyesti
Hinta: Savusauna 12 € / Sähkösauna ehkä 6€
avoinna: Sähkösaunat 9-20 jokapäivä, pienempi savusauna 13-20:30 ja isompi 15-20:30
Kiuas: Sähkö ja savu
Kaljaa: myydään ainakin kahvilan puolella
ruokailu: lounasaikaan keittolounas ja muina aikoina burgereita jne.
muuta: Talvisin avanto.
nettisivut: http://www.cafekuusijarvi.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti