sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Löyly

Paljon puhuttu Löyly sijaitsee hernesaaren rannassa Helsingissä. Saunarakennuksen ulkomuoto on mielenkiintoinen ja puulla vuorattu möykky hyppääkin satunnaisen saunojan silmille heti, kun saunoja tajuaa mikä saunarakennus onkaan. Kävimme Löylyssä testaamassa sunnuntaisaunaa. Huomasimme jo ennen tiskiä, että 19 €:n hinnasta huolimatta, paikka on hyvinkin suosittu ja vilkkaimpina aikoina oma paikka kannattaakin varata etukäteen. Hinta sisältää kaksi tuntia saunomista, pyyhkeen sekä saippuat. Aukioloajat kannattaa tarkistaa löylyn nettisivuilta.

Saunassa on omat pukutilat miehille ja naisille, mutta saunatilat ovat yhteiset. Saunoja on kaksi; hyvin valoisa ja avara puusauna sekä moderni savusauna. Molemmissa saunoissa kiuaskivetyksen päällä on luukku, joka on avattava ennen löylyn lisäämistä. Löylyt ovat hyvät, vaikka löyly iski kuumana ja haihtui kohtuullisen nopeasti. Tämä saattoi, johtua myös väenpaljoudesta, jolloin ovea availtiin taukoamatta.

Jäähdyttelytilaa on paljon ja terassilta on mahdollist pulahtaa myös ikipuhtaassa itämeressä. Löylyllä on A-oikeudet, joten omaa evästä ei sallita. Oluen hinta on tavanomainen Etelä-Helsingin ravintolahinta, mutta jos massia riittää, niin pienet saunakännit voi olla ihan hauskakin kokemus.
Saunan yhteydessä on ravintola, joka vaikutti myös hyvinkin suositulta. Tällä kertaa kuitenkin 18 euron hintainen Jasperin lohisoppa jäi vielä kattilaan.

Kokonaisuudessaan kokemus oli pääpiirteittään hyvä ja varmasti myös modernimman löylyn viskojan mieleen.


Lyhyesti
Hinta: 19€/ 2h + lisätunti 10€
Kiuas: Puu sekä savu.
Kaljaa: Voi ostaa. Omat eivät ole sallittuja
Muuta: Pääsee pulahtamaan itämereen
Ruokailu: Ravintola
Nettisivut: www.loylyhelsinki.fi/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti