lauantai 4. maaliskuuta 2017

Hermannin saunaSauna Hermanni sijaitsee Helsingissä nimensä mukaisesti Hermannin kaupunginosassa. Sauna on touminut yleisenä saunana jo 1950-luvulla. Saunaan on sisäänkäynti kerrostalon sisäpihalta alakerrasta. Respaan suoritettiin 10 euron pääsymaksu, jonka jälkeen pääsi pukuhuoneeseen. Pukuhuone oli väljänkokoinen varustettuna lukittavilla kaapeilla. Pukuhuoneessa oli lautapelejä sekä pientä luettavaa. Olusille löytyi jääkaappi ja eväiden nauttiminen oli myös suotavaa. Tunnelma oli viihtyisä ja retrohenkinen.


Hermannin ulko-ovi

Pesutilat olivat väljät, taisi olla ainakin neljä suihkua käytössä. Itse sauna oli pienehkö, suunnilleen tavallisen kerrostalon taloyhtiösaunan kokoinen. Välillä lauteille joutui hieman jonottamaankin. Löylyt olivat kuitenkin miellyttävät. Kiukaana oli tässä saunassa reilun kokoinen sähkökiuas.

Respasta oli mahdollista tilata makkaraa ja voileipiä ilmeisen kohtuuhintaan. Jätimme nämä kuitenkin tällä kertaa kokeilematta, vaikka huhun mukaan Saunahermanni tarjoaa kaupungin parhaat sillivoileivät ja kattavimman sinappivalikoiman.

Tämä oli ihan mukava alottelupaikka illanviettoon Kalliossa. Sauna olisi tietenkin voinut olla hiukan isompi, koska porukkaa tuntui perjantai-iltana olevan melko paljon sen kokoon nähden.

Lyhyesti

hinta:10 €, suoritettava käteisellä
kiuas: sähkö
kaljaa: saa ottaa
ruokailu: Makkaraa ja voileipiä myynnissä
avoinna:ma-pe 15-20, la 14-19. saunomisaikaa tunti sulkeutumisen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti