sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Kulttuurisauna

Kulttuurisauna sijaitsee betoni-idylliä hehkuvassa Merihaan kaupunginosassa merenrannalla. Saunaa pyörittää suomalais-japanilainen arkkitehtipariskunta, joka on myös suunnitellut sen.

Respa on heti sisäänkäynnin jälkeen vasemmalla, johon maksetaan 15 €:n pääsymaksu. Hintaan kuuluu pieni laudeliina. Respassa selvisi myös, ettei tänne kannata isommalla porukalla yrittää, koska yli kolmen hengen ryhmää ei päästetä sisälle. Samoin alkoholinkäyttökielto tuli respassa ilmi.

Respan jälkeen on heti eräänlainen olohuone/vilvottelutila ja pukuhuoneisiin on ovet oikealla seinustalla. Pukuhuone on pienehkö, siellä on kaapit vastakkain vähän uimahallien tapaan. Pesutilassa on kaksi suihkua. Itse sauna on näihin verrattuna tilava. Siellä on myös ikkuna ulos, josta avautui komeat maisemat Helsingin rannikolle. Kiukaana on puupelletti kiuas, joka antaa mukavat löylyt. Itse kiukaan tekniikasta meillä ei ole tarkempaa tietoa, mutta ilmeisesti toimii vähän samalla periaatteella kuin kertalämmitteinen kiuas. Avantoon/mereen pääsee uimaan olohuoneen kautta. Uimapaikka on suunniteltu hyvin ja uimaan pääsee kätevästi. uimapaikalla on myös viihtysän oloinen terassi, jossa emme kuitenkaan kauaa navakassa tuulessa aikaa viettäneet. Valokuvia ei tästä paikasta ole eikä tule, koska kuvaaminen on ankarasti kielletty.

Paikan omistajien tiukkapipoisuus hiukan latisti tunnelmaa. Seudun muihin saunoihin nähden korkeahkolle hinnalle toivoisi vastineeksi edes iloisempaa palveluasennetta. Asioiden kieltäminen kylteillä henkii lähinnä neuvostokulttuuria. Paikka selkeästi nimeään myöten yrittää kosiskella ulkomaisia turisteja, niin isompien ryhmien kieltäminen vaikuttaa lähinnä mielipuoliselta. Sinänsä viihtyisän saunan rakentaminen betonihelvettiin on kieltämättä loistoidea.

Lyhyesti

Hinta:15 €
Kiuas: Puupelletti
Kaljaa: Kielletty porttikiellon uhalla
Ruokailu: Eväät
Avoinna: ke-su 16-20, kylpyaikaa klo 21 asti
Kotisivu: http://www.kulttuurisauna.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti