sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Oittaan kartanon sauna


Päätimme lähteä Bodomjärven rannalle, murhamysteerin lähistölle saunareissulle. Espoossa Oittaan ulkoilualueella, yleisen uimarannan vieressä, sijaitsee Oittaan kartanon sauna. Sauna on kahvilan yhteydessä vanhassa navettarakennuksessa. Mainittavaa on, että läheinen murhamesta on vain muutaman sadan metrin päässä saunarakennuksesta.


Kuva oittaan saunan ulkopuolelta

Saunamaksu on aikuiselta 5 €. Maksu suoritetaan kahvilan kassalle, mistä saa avaimet pukukaappeihin. Saunassa on miehille ja naisille omat osastonsa. Kahvilasta on reitti tilavaan pukuhuoneeseen, missä on miesten puolella noin 30 kaappia. Naisten osasto on luultavasti identtinen.

Kuva Oittaan saunan pukuhuoneesta

Saunan suihkuosasto on verrattaen pieni verrattuna muihin saunan tiloihin. Suihkuhuoneessa on kuitenkin useita suihkuja, joten munat saa huljuteltua ilman pidempää jonottelua suihkuun. Suihkutilasta pääsee pienelle patiolle, minkä kautta on reitti laiturille. Reitti on osittain lämmitetty lämpömatolla, joten jalat eivät pääse palelemaan helposti, vaikka fläbärit unohtuisikin. Laiturilta pääsee uimaan kesät talvet. Vettä kierrätetään, joten avanto pysyy auki kovemmillakin pakkasilla.

Suihkutilasta on, yllätys yllätys, myös reitti löylyhuoneeseen. Löylyhuone lämpeää kohtalaisen kokoisella sähkölämmitteisellä kiukaalla. Löylyhuone on pitkulan muotoinen ja kiuas on "upotettu" keskelle lauteita löylyhuoneen perälle. Löylyt eivät ole hirveän napakat, mutta hien saa pintaan helposti. Aika hyvät rapulalöylyiksi. Saunassa on tarjolla shampoota, hoitoaineita sekä persalustat.

Kuva saunan löylyhuoneesta

Rakennuksessa olevasta kahvilassa tarjoillaan lounasta ja erilaisia kahvilatuotteita. Virvokkeet saunaan kuuluisikin ostaa kahvilasta. Lounasaika on joustava ja ainakin sunnuntaina lounasta oli tarjolla vielä kolmen jälkeenkin. Ainakin kevättalven 2018 yrittäjä on mainostanut sauna + päivänkeitto yhteishintaa 10 €! 

Kokonaisuutena oikein kelvollinen kokemus, vaikka paikka sijaitseekin Espoossa.

Lyhyesti:
Hinta: 5 €
Kiuas: sähkö
Kaljaa: Omat kiellettyjä, mutta mahdollisia
Ruokaa: kahvilan puolelta
Muuta: uintimahdollisuus
Nettisivut: http://www.oittaanetti.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti