maanantai 22. toukokuuta 2017

Allas Sea Pool

Allas Seapool on merikylpylä, mikä sijaitsee kauppatorin kupeessa, Helsingissä. Kylpylä ei tosin kuvaa paikkaa parhaalla tavalla. Hyvin varusteltu uimala olisikin osuvampi nimitys paikasta.

Sisään pääsee 12 euron hinnalla. Merikylpylässä on omat saunaosastonsa miehille sekä naisille. Saunaosastoihin kuuluu pikkuruinen pukutila, liiankin pikkuruisine lukollisine kaappeineen, suihkutilat, isoine sadesuihkuineen sekä itse löylyhuone. Lisäksi Sea Poolilla on tilaussauna, mikä toimii myös sekasaunana, jos saunassa ei ole muuta toimintaa, kuten varauksia tai saunajoogaa. Altaita on kolme, 27 asteinen makean veden allas, lasten allas sekä merivesiallas. Lisäksi paikassa on myös ravintola sekä kahvila-baari.


Kuva Kauppatorilta Allas Sea Poolille

Sea Poolin miesten löylyhuone on iso, noin kahdenkymmenen ahterin tila. Koska Kyseessä on "kylpylä", vihdat tuskin viuhuvat löylyhuoneessa ja löylyttely voi olla hieman miedompaa. Löylyhuone on vuorattu hirsillä ja sitä komistaa tilan keskelle sijoitettu noin 1,5 metrin korkuinen sähkökiuas. Kiukaassa on huikea innovaatio, suppilo, mihin kaatamalla saa veden painumaan syvemmälle kiukaan kiviin. Kiuas on säädetty kohtuu laiskalle, mutta saa kiukaasta kunnon löylytkin, jos vettä jaksaa lotrata kiville reilusti. Löylyistä on mahdollista saada yllättävänkin hyvät. Löylyhuoneessa on myös merelle suunnattu ikkuna. Sekasauna on samallainen, mutta pienempi.


Kuva miesten löylyhuoneesta

Saunomassa käy paljon turisteja ja penikoita. Heistä kaikki eivät ole kovan löylyn ystäviä. Kovemmat löylyt halutessaan onkin usein päästävä kiulun viereen saunamajurin hommiin.

Makean veden allas on jaettu yleiseen pulikointiin sekä ratauintiin. Merivesiallasta ei ole jaettu mitenkään, vaan se on avoin meriveden lämmössä oleva allas. Vesi ei kuitenkaan ole suorassa yhteydessä ihanaan kolera-altaan veteen, vaan se on suodatettu ja käsitelty.

Kuva altaille

Sea Poolilla on paljon terasseja ja vilvoittelutilaa, missä voi nauttia myös samassa rakennuksessa sijaitsevan kapakan antimia. Bissen hinta on kallis, alkaen seitsemästä eurosta. Tällöinkin Kyseessä on pikkukalja. Vilvoittelutiloissa ei ole kieltoa omista juomista, mutta vastaus omien juomien sallittavuudesta tiedetään kyllä. Tosin omat juomat ovat tilanteesta riippuen mahdollisia ja kylläpä miesten pukkarin edestä löytyikin viime vierailulla komea kokoelma oluthylsyjä.


Kuva pukkarin edessä olevasta vilvoittelutilasta

Kokonaisuudessaan Allas Sea Pool on hienossa miljöössä sijaitseva hyvä kokonaisuus, jossa on hyvät aukioloajat, mutta miinusta tulee pukutilojen ja etenkin kaappien tilan puutteesta ja tietenkin bissen hinnasta.

Lyhyesti:

Hinta: 12 €
Kiuas: sähkö
Kaljaa: Baarissa myydään kovalla hinnalla
Ruokailu: Yläkerrassa ravintola
Avoinna: Aamusta ilta yhteentoista
Nettisivu: https://www.allasseapool.fi/
Muuta: hyvä sijainti kauppatorin vieressä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti