tiistai 2. toukokuuta 2017

Marjaniemen siirtolapuutarhan sauna

Kesäksi muutamiin Helsingin siirtolapuutarhojen saunoihin aukeaa yleiset vuorot. Marjaniemen siirtolapuutarha on yksi niistä. Kyseinen siirtolapuutarha sijaitsee Itä-Helsingissä, noin kilometrin päässä Itäkeskuksen metroasemalta. Marjaniemen siirtolapuutarhan sauna on varustettu lasitetulla terassilla, minirespalla, isolla pukuhuoneella sekä löylyhuoneella, jonka sydän on suuri kertalämmitteinen kiuas. Pihalla on myös tuolit röökipaikalla sekä grilli. Testasimme Marjaniemen siirtolapuutarhan saunan Vappupäivänä.

https://lh3.googleusercontent.com/-bmGU-crRJwE/WQdIbDpS4CI/AAAAAAAABs4/Rf1FoziiJv0dKs-uXeU0Uj05TYVTWBYSACHM/s1600/DSC_0964.JPG
Sauna ulkoapäin kuvattunaSaunamaksu on puutarhan saunaan 5 euroa ja se suoritetaan saunan eteisessä olevaan pieneen kioskiin. Kioskissa on myynnissä virvokkeita, kuten limpparia ja ykkösolutta. Saunamaksun suorittamisen jälkeen pääseekin suoraan pukuhuoneeseen. Pukkarin varustukseen kuuluu sisävessa, pöytätuoliryhmä ja seinustalla hiljaisella soiva radio sekä muutamia koriste-esineitä.

PukuhuonePukkarin seinän takaa löytyvät pesutila sekä löylyhuone. Pesutila on reilunkokoinen. Seinustalla on kolme suihkua. Vappupäivänä suihkun vesi oli hieman haaleaa. Saunojat tiesivät kertoa, että lämminvesiboilerin kanssa on ollut jotain ongelmia. Ongelma luultavimmin korjaantuu kesän mittaan. Saunassa on tarjolla myös kymmenen litran muoviämpäreitä, mikäli haluaa peseytyä vanhanaikaisesti tai viedä löylyhuoneeseen oman vesiämpärin virvoittautumista varten. Ämpärin kanssa lotratessa ei löylytkään käy liian tukaliksi.

Löylyhuonetta hallitsee vaikuttavan kokoinen kiuas. Se on kertalämmitteinen ja kuuleman mukaan kätkee sisäänsä vajaan tonnin verran kiviä. Lauteet ovat sijoitettu korkealle ja ne ovat reilun kokoiset. Yli kymmenen isoa ukkoa istuu niissä samaan aikaan helposti. Löylyt ovat erittäin miellyttävät. Ne leviävät mukavan tasaisesti saunaan, ilman ahdistavaa grillifiilistä, vaikka löylyjä heittäisi välillä reippaastikin. Saunassa ainakin vierailukerrallamme oli melkoinen tungos, emmekä kehdanneet ihan maratonlöylyjä ottaa. Muillekin oli annettava tilaa.

Sauna vaikuttaa olevan hieman iäkkäämmän väen suosiossa, suurin osa ollut lienee eläkeiässä ja Marjaniemen siirtolapuutarhureita. Pukuhuoneessa sekä terassilla näyttäisi kalja virtaana mukavasti, joten pikku huikan ottamista ei tarvitse kainostella. Paikasta jäi positiivisen mielikuva, vaikka kassa vähän sekoilikin vaihtorahojen kanssa ja lämmin vesi oli hieman kortilla. Täällä on varmasti ihan hyvä käydä lauantaisaunassa, jos sattuu Itä-Helsingin suunnalla olemaan liikkeellä.

Lyhyesti:

Hinta: 5 €, käteinen ja kortti
Kiuas: puu
Kaljaa: Kannattaa varata mukaan
Ruokailu: Eväät, jos kokee tarvetta
Avoinna: 1.5 - 30.9 la miehet:16-18 naiset:19-21. Juhannukselta elokuun loppuun myös keskiviikkoisin naiset:16-18, miehet 19-21
Nettisivu: http://marjis.net/wp/sauna/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti