maanantai 29. toukokuuta 2017

Talin Sauna

Talin Sauna on vuonna 1949 rakennettu sauna, joka sijaitsee Länsi-Helsingissä, Talin siirtolapuutarhan takakulmassa, mätäojan varrella. Saunassa homma toimii, kuten useissa siirtolapuutarhoissa yleinen sauna toimii. Eli sauna on auki yleensä vain kesäisin tiettynä päivänä tiettyyn kellonaikaan. Kesällä 2017 löylyihin pääsee tiistaisin ja lauantaisin. Miehet ja naiset saunovat eri aikaan.


Talin Sauna ulkopuolelta päädystä kuvattuna

Saunassa on terassilla pikku luukku, mihin voi maksaa saunamaksun. Saunamaksuksi kelpaa vain käteinen. Samasta luukusta saa nolla volttista bisseä, limua, peflettejä jne. Saunassa persalusta on pakollinen. Maksun suorittamisn jälkeen saa tiskiltä avaimen pukukaapille. Samaiselta terdeltä pääsee pukkariin.

Pukkarissa on 24 kaappia, mutta jos on täyttä, voi kaverukset luultavasti käyttää samaa kaappia ja saunomaankin otetaan, vaikka jäisikin ilman kaappia. Pukkarissa on myös pöydät sekä koristeena vanhahkoja ohjeita ja julisteitä. Pukkarin kulmasta pääsee pesutilaan. Pesutilassa on muutama suihku ja naulakot. Tarjolla on myös metallisia noin kymmenen litran saaveja. Saaveja voi halutessaan ottaa mukaan löylyhuoneeseen vilvoittelukipoiksi.

Talin Saunan pesutila

Löylyhuone on ikkunallinen suurehko tila, missä huonetta lämmittää riittävän kokoinen öljylämmitteinen kiuas. Öljy ei kuitenkaan tuoksu löylyhuoneessa. Kiuas päästää ilmoille lempeitä löylyjä. Löylyhuoneen puisille lauteille, mahtuu noin viidentoista ukon perseet. Löylyhuoneen ikkuna päästää mukavasti valoa hikoilutilaan.

Talin Saunan löylyhuone

Saunan yhteydessä olevalla terassilla on pari pöytää ja hieman istuintilaa. Lisää pöytiä löytyy pihan puolelta. Pihalla ja terdellä onkin oikein mukava naukkailla omia eväsbissejä vilvoittelun ohella.
Kokonaisuudessaan sauna on erinomainen paikka käydä testaamassa öljylämitteistä kiuasta, seurustella sekä ottaa pari janojuomaa. Saunan läheltä löytyy muitakin huvituksia, kuten Talin frisbeegolfrata ja Vermon ravirata. Ravikisan jälkeen onkin hyvä pestä hevosten ja hävityn rahan löyhkä nahastaan pois.

Lyhyesti:

Hinta: 7 €
Kiuas: Öljy
Kaljaa: Omat, jos haluaa keppanaa tms. alkoholitonta myynnissä.
Ruokailu: Voi varata omia eväitä
Avoinna: Kesäkuusta Elokuulle Ti ja La Naiset 17-19 ja Miehet 19-21
Nettisivu: https://talinsiirtolapuutarha.siirtolapuutarhaliitto.fi/talin-sauna/Ei kommentteja:

Lähetä kommentti