maanantai 26. kesäkuuta 2017

Baltic princess

Tulipa Juhannuksena mentyä Maarianhaminaan asti ruotsinlaivalla. Samalla tuli mieleen käydä ottamassa juhannuslöylyt. Laivan sauna olikin sijoitettu laivan pohjakerrokseen kauaksi kaikesta. Sinne vie vain yksi hissi. Hissi toikin melkein suoraan saunan baariin.

Baari

Baarin tiskillä ystävällinen myyjätär kertoi saunan hinnaksi 8,5 €, jota voi pitää ruotsinlaivojen yleiseen hintatasoon suhteutettuna erittäin edullisena. Hintaan kuuluu vieläpä pyyhe. Saunomisaika on 1,5 h, mutta tuskin sanktioita seuraa ajan hieman ylittyessäkään. Baarista saa myös laivahintaan ostaa yleisimpiä alkoholipitoisia virvokkeita, joita sai myös nautiskella sauna- ja pukutiloissa. Ainoastaan uima-altaaseen ei ole juomien kanssa asiaa. Tällä kertaa itse tyydyin kahviin, joka maksoi napakat 2,6 €. Santsi tosin kuului hintaan.

Saunan pukuhuone on pienehkö, varustettuna vessoilla ja lukollisilla kaapeilla. Pesutiloissa on normaalit kolme suihkua ja naulakot. Pikaisen suihkun jälkeen suuntasin löylyhuoneeseen, joka olikin varsin tilava ja viihtyisä.

Pukuhuone

.
LöylyhuoneSaunan loistavin idea on kiuas sijoitettuna keskelle löylyhuonetta ja lauteet reunustaa ympäri kiuasta. Löylyt leviävät tasaisesti joka puolelle. Kiuas olisi saanut olla kuumempi, mutta kyllä siitä sai hyvät löylyt puristettua, kun viskeli vain vettä tarpeeksi reippaasti kiville.

Löylyjen välissä olikin aika testata uima-allas. Uima-allastilat ovat yhteiset molempien sukupuolien kesken, joten on ihan kohteliasta laittaa sinne uimahousut jalkaan. Allas on ihan mukavan kokoinen  ja vesi sopivan viileää. Siinä on tilaa jopa kauhoa muutama uintiliike päätyjen välillä. Yhdessä nurkassa on pieni poresysteemi, joka tosin ei ainakaan tällä reissulla ollut käytössä. Uima-altaasta ei häveliäisyyssyistä tullut kuvaa, koska siellä oli vähäpukeisia uimareita kaiken aikaa...

Sauna oli tosi mukavaa viihdettä normi risteilyohjelmaan kyllästyneelle matkustajalle. Saunasta jäi tosi positiivinen maku, kun palvelukin oli ystävällistä ja tilat viihtyisät.

Lyhyesti:

Hinta: 8,5 €
Kiuas: sähkö
Kaljaa: baarista... tai sitte salaa pukuhuoneessa tax free kaljaa
Ruokailu: Shipsejä, pähkinöitä ym oli baarissa myynnissä
Avoinna: Ks: www.tallinksilja.fi
Muuta: uima-allas


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti