lauantai 18. marraskuuta 2017

Raua Saun

Raua saun on Tallinnassa keskustan tuntumassa, Rauan kaupunginosassa sijaitseva yleinen sauna. Sauna palvelee osoitteessa Raua tn 23. Samassa kiinteistössä toimii myös kampaamo, pesula, kahvila ja kellosepänliike, joten voit kätevästi saunomisen ohessa pestä pyykit ja korjauttaa rannekellosi. Sauna on yleensä auki kello 11-21 ja hinta on 5-7€ päivästä riippuen.

Kiinteistöön sisään tullessa on ensin hallimainen aula, jossa on jonkinlainen kahvila. Peremmälle mentäessä vasemmalla puolella myydään saunan liput. Tästä voi ostaa myös oluttölkit samalla noin 2,5 euron hintaan. Myynnissä on myös vihtoja, saunahattuja sekä muita saunomisaiheisia tuotteita. Säilytä saamasi lippu/ kuitti, sillä pukuhuoneeseen mentäessä sitä kysytään.

Pukuhuone on tilava noin 30 kaapin sekä yhden pöytätuoliryhmän tila. Täällä voi naukkailla itse tuomia tai juuri ostettuja eväitä. Pesuhuone on myös hyvin avara. Pesuhuoneessa on reilusti peseytymisjakkaroita, saaveja sekä neljä tai viisi suihkua ja narulla kaadettava kylmävesikippo. Miesten pesuhuoneen perältä vasemmalta löytyvä ovi vie sähkösaunaan ja oikealta höyrysaunaan.


Kuva pukuhuoneesta


Kuva pesutilasta

Löylyhuone on kohtuu suurella kivimäärällä varustetulla sähkökiukaalla lämpeävä tila. Kiuas on säädetty kuumaksi, joten persalusta  kannattaa ottaa mukaan ja kylmävesisaavin voi napata pesutilasta lauteiden ja itsensä viilennykseen. Myös tossut on hyvä olla. Ainakin iltasella, kun huone on lämmennyt koko päivän, niin puulauteet voivat olla hieman liiankin polttavat. Löylyhuone on valoisa ledeillä tunnelmoitu ja puulla paneloitu. Ehkä hieman liiankin valoisa ja taloyhtiösaunamainen.


Kuva löylyhuoneesta
Höyrysauna on normaali mosaiikilla päällystetty pyöreä koppi. Raua Saunan höyrysauna kerää kuitenkin pisteet siitä, että se on yksi harvoja höyrysaunoja, mikä ei ole liian viileä. Höyrysaunaan ilmeisesti kuuluu ottaa pyyhe mukaan, sillä sieltä on kulku sekä naisten, että miesten pesuhuoneisiin.

Raua Saunassa ei sinällään ole mitään vikaa ja siellä on ihan mukava löylytellä, mutta saunojan, joka ensimmäistä kertaa on Tallinnan löylyissä kannattanee ehkä testata ensin Tallinna Saun tai Kalma Saun. Perusteeksi voi sanoa ehkäpä tunnelman ja kiukaan lämmitystavan.

Lyhyesti:

Hinta: noin 5-7 €
Kiuas: sähkö ja höyry
Kaljaa: omat oluet ja respasta saa lisää
Ruokailu: kahvilassa jotain purtavaa
Avoinna: kts. nettisivut
Nettisivu: http://rauasaun.ee/
Muuta: Samassa osoitteessa toimii myös muita yrityksiä, kuten kahvila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti