torstai 11. tammikuuta 2018

Nurmijärven ladun talviuinti/sauna

Nurmijärven latu ry pitää talvisin avantouintia ja saunaa Sääksin rannalla Hyvinkään seurakunnan leirikeskuksen rantasaunalla. Paikka sijaitsee muutaman kilometrin päässä Rajamäen kylästä. Saunat ovat auki kaudella 2017-2018 keskiviikkoisin 17-21 ja sunnuntaisin 15-19

Päätimme eräs keskiviikkoilta töiden päälle lähteä kokeilemaan kyseistä paikkaa. Matkalla kiittelimme tuuria hyvästä kelistä, koska viimeiset kilometrit mennään hyvin kapeaa ja pimeää tietä. Paikan päällä oli kyllä runsaasti parkkitilaa.

Saunalle johti kapea ja hämärä kävelytie, eikä sinne ollut varsinaisia opasteita. Kuljimme muun porukan mukana, joka näytti olevan saunomaan menossa. Saunan isohkossa "eteisessä" istui pari ukkoa rahalippaan kanssa hoitamassa rahastusta. Ukot ilmoittivat tomerasti, että jäsenille hinta on 6 euroa ja muille 8 euroa. Maksoimme suosiolla 8 euroa käteisellä, emme tohtineet kysellä korttimaksun perään. Positiivisena puolena havaitsimme, että saunan eteisessä paloi avotakassa runsas tuli. Negatiivisena puolena havaitsimme alkoholin käytön kieltävän kyltin. saunamökki
Saunarakennus


Saunan pukuhuoneessa ounastelimme paikan olevan varsin täynnä, koska lähes kaikki penkkitila oli täynnä saunojien vaatteita ja nyssyköitä. Pukuhuoneessa ei siis ollut mitään erityisiä lukittavia kaappeja tai lokeroita, joten arvotavarat kannattaa tullessaan jättää jo autoon. Niin ja mainittakoon vielä, että miehille ja naisille on omat pukuhuoneet ja saunat. Löysimme kuitenkin sopivan paikan omille rytkyille ja suuntasimme peremmälle.


pukuhuone
pukuhuone

Pesutiloissa oli kolme suihkua, mutta jo tässä tungos kävi selväksi. Itse sauna oli kohtuullisen kokoinen, mutta aivan tupaten täynnä. Jouduimme hetken odottamaan vuoroa, jotta ylälauteille pääsi. Laitoimme merkille, että kiukaana toimi ihan hyvän kokoinen sähkökiuas. Itse löylyistä on vaikea sanoa juuri mitään, koska ruuhkan takia ovi kävi lähes kokoajan.

Päätimme myös kokeilla avannon. Rantaan kävellessämme suureksi yllätykseksi huomasimme, ettei täällä ollut laituria ollenkaan. Eli veteen joutuu kahlaamaan, jos haluaa kastautua kokonaan. Onneksi tässä päässä sääksjärveä on hyvä hiekkapohja.

Paikka ei jäänyt mieleen ihan top-5 kokemuksena. Jotenkin porukassa vaikutti olevan vähän sisäpiiri meininki ja ulkopuolisen oli vaikea päästä höpinöihin kiinni. Kaljottelukielto oli sinänsä looginen, koska kukaan järkevä ihminen ei näillä seuduilla kulje millään muulla kuin yksityisautolla. Laiturin puute jäi isoimpana miinuksena mieleen. Paikka on kuitenkin suosittu, koska rahastajat kehuivat parhaina iltoina käyvän jopa yli sata henkeä.

Lyhyesti:


Hinta: 6 tai 8 euroa käteisellä
Kiuas: sähkö
Kaljaa: ei ehkä kannata...
Ruokailu: Eteisessä myytiin makkaraa 1 euron hintaan, jonka voi takassa käristää
Avoinna: ke 17-21 ja su 15-19
Nettisivu: http://www.nurmijarvenlatu.fi/toiminta/avantouinti/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti