sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Storfinnhovan savusauna

Itä-Helsingissä saunoessamme kuulimme tiukkaa huhua kokeneemmalta saunapäälliköltä, että tulevana viikonloppuna olisi Kemiönsaaressa Haapasalon Suomi jaksostakin tuttu Storfinnhovan savusauna yleisölle avoinna. Storfinnhovan nettisivuilla asiasta ei tietenkään mainittu mitään, joten otimme yhteyttä sähköpostilla yritykseen.

Totta se oli. Ei ollut kokenut saunapäällikkö paskaa puhunut. Varasimme paikkamme savusaunaan ja perjantaina ajelimme paikalle. Opasteet Storfinnhovan saunalle olivat surkeat, mutta googlen karttapalvelu auttoi jälleen.

Kuva ulkotiloista

Kuva löylyhuoneen ovesta

Saavuttuamme paikalle maksoimme ulkotilojen kuvassa näkyvässä rakennuksessa sovitun 18 euron hinnan ja suuntasimme vastapäiseen saunarakennukseen. Täydessä pukuhuoneessa vaihdoimme ryysyt uikkareihin, koska saunottajan mukaan täällä tapana on saunoa uikkareissa. Tosin ilmeisesti perinteisemmässäkin sauna-asussa saunominen on sallittua.

Kuva pukuhuoneesta

Pukuhuoneesta suuntasimme löylyhuoneeseen. Löylyhuone on iso, kynttilöillä valaistu tunnelmallinen graniittikivestä tehty tila. Savun katkua on sopivasti ja löylyt ovat pehmeät eivätkä liian kuumat, vaikka kyllä reilun kahden tonnin kiukaasta kovatkin löylyt irtoaa.

Kuva löylyhuoneesta

Löylyhuoneen kulmassa sijaitsee pesunurkkaus suihkuineen. Graniittisen tunnelman lisäksi saunan erikoisuutena on löylyhuoneessa sijaitseva allas. Allas näytti sillä kertaa olevan suosittu lapsien keskuudessa, mutta tilaa riitti hyvin myös varttuneemmille vilvoittelijoille.

Jos löylyhuoneen vilvoittelualtaan vesi ei tunnu tarpeeksi viileältä, niin ulkoa terassin vieressä on puro, jossa on pieni suvantokohta vilvoittelulle.  Ulkona patiolla pöydän äärellä kaljaa siemaillessa on helppo tutustua muihinkin saunojiin ja päästä kunnon saunafiilikseen ennen seuraavaa löylykierrosta.


Kuva ulkouimapaikasta

Saunonta-ajan käydessä loppuun alkaa vielä ruokaosuus. Meidän vieraillessa tunnelmallisessa tuvassa tarjolla oli piirakkabuffet salaatteineen ja kahveineen seitsemän euron hintaan. Ruoka oli täyttävää ja hyvää. Safka tulikin tarpeeseen kuumuuden riuduttamille nälkäisille saunojille.

Kokonaisuudessaan paikka oli todella hieno, mutta ehkä sopivampi pariskunnille tai muille romanttista tunnelmaa kaipaaville, kuin Kotiharjussa ryyppäileville saunojille. Toki kokemuksena käymisen arvoinen paikka kaikille.
Ainoan tuntuvan miinuksen Storfinnhova saa huonosta informaatiosta ja markkinoinnista, mutta ehkä paikka ei tavoittelekkaan suuria massoja

Lyhyesti

Hinta: 2018 maksoi 18€
Kiuas: Savu
Kaljaa: Jos et joudu kuskiksi.
Ruokailu: Viereisessä rakennuksessa tarjoillaan hyvät eväät.
Avoinna: Saunavuoroista ei aina kerrota edes heidän omilla nettisivuillaan, joten laittakaa viestiä info@storfinnhova.com
tai katsokaa täältä, jos näkyis.
Kotisivut: http://www.vuosanta.fi/yleiset-saunavuorot/
Muuta: Syrjäinen sijainti, huonot opasteet, olematon informaatio mutta hieno kokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti