maanantai 8. lokakuuta 2018

Villa Vuosanta


Facebookista pomppasi silmään ilmoitus, että Villa Vuosanta -nimisellä huvilalla on yleisiä saunavuoroja. Ilmoituksen mukaan tarjolla oli naistenvuoroja ja sekavuoroja, joten valitsimme tiistaisin olevan sekavuoron.

Töitten jälkeen olikin sitten aika lähteä etsimään kyseistä paikkaa. Iloiseksi yllätykseksi huvila sijaitsee Uutelan ulkoilualueen komeissa merimaisemissa Vuosaaressa. Perille johtaa kapea hiekkatie, jonka päässä on tilava parkkipaikka. Lähdimme kävelemään huvilalle päin. Päättelimme, että maksu suoritetaan huvilan eteiseen ja suuntasimme sinne. Eteisessä ystävällinen herrasmies opasti, että sauna on rannassa ja käytössä on myös poreallas ja grillikatos. Tiskiltä saa myös ostaa makkaraa ja saunajuomaa, mikäli ei huomannut omia ottaa mukaan. Herra kertoi myös, että uimaranta on matala ja hyväpohjainen hiekkaranta.

Kuva saunarakennuksesta

Maksun 12 euroa suoritettuamme kävelimme saunalle ja se olikin varsin hulppea hirsirakennus. Samalla paikansimme myös pihalta porealtaan ja grillikatoksen.

Kuva Saunan pukuhuoneesta

Saunan pukuhuonetta hallitsi suuri telkkari, josta tunnelmaan sopivasti näkyi lentopallon mm-turnaus. Vaatteet riisuttiin huoneen laitoja kiertäville sohville. Mainittakoon, että paikat olivat hyvin siistit, lähes ylellisen tuntuiset.

Kuva pesutiloista

Pesuhuoneesta löytyi kolme suihkua ja tarjolla oli peflettejä löylyjä varten. Löylytilan nurkkaa hallitsi suurikokoinen puilla lämmitettävä kivillä vuorattu "iki"kiuas. Kokeneemmat kylpijät kertoivat puiden lisäämisen olevan saunojien omalla vastuulla. Opastivat myös, että löyly hiipuu melko nopeasti, mikäli tulet pääsevät sammumaan. Lauteet kiersivät varsin hyvin tilaa antaen ympäri saunan. Katossa oli poikkihirsi, johon moneen kertaan varoiteltiin lyömästä päätä. Löylyt olivat todella mukavan tuntuiset ja niissä jaksoi istua pitkään.

Kunnon löylyjen jälkeen oli aika suunnata itämeren aaltoihin. Ranta oli mainostetun veroinen, eli matala ja helppokulkuinen hiekkaranta. Uinnin jälkeen testasimme myös porealtaan. Porealtaan vesi oli todella lämmintä, suorastaan kuumaa. Pienen säätämisen jälkeen saatiin myös poreet päälle.

Kuva ulkotiloista

Meininki saunassa oli reilu. Meille tarjottiin avokätisesti makkarat grillikatoksella ja tarinaa riitti. Muutamat hörppivät myös saunakaljaa.Vaikka kyseessä oli sekasauna, ei kävijöille ollut muodostunut pysyvää etikettiä uikkareiden käytöstä. Jokainen meni tyylillään.

Ainoa parannusta kaipaava seikka oli ehkä sekavat aukioloajat, vaikka toki tämä ilmeisesti pääsääntöisesti toimii tilaussaunana. Tänne haluavan kannattaa siis hyvissä ajoin varmistaa aika netistä. Muuten kaikki täällä on ihan huippua.

Lyhyesti

Hinta: 12 euroa, käteinen ja kortti
Kiuas: puu
Kaljaa: Voi juoda rauhassa
Ruokailu: Tulipaikka makkaranpaistoa varten. Voit ottaa omat makkarat tai ostaa rahastajalta.
Avoinna: alkuviikosta sekä milloin sattuu. kts nettisivut
Kotisivut: http://www.vuosanta.fi/yleiset-saunavuorot/
Muuta: Poreallas ja uimapaikka käytössä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti