maanantai 24. joulukuuta 2018

Ökosaun (Tallinna)

Jouluisella Viron reissulla oli tarkoitus poiketa shoppailun ohessa löylyissä. Vaihtoehtoja perattaessa valinta osui Lasnamäessä sijaitsevaan Ökosaunaan, jota markkinoitiin nettisivuilla Tallinnan uusimpana yleisenä saunana. Siispä taksi alle ja menoksi!

Ökosaun
 Pihaan päästyämme meitä odottikin modernin näköinen rakennus. Heti sisäänkäynnin jälkeen meitä odotti myyntitiski. Lähes täydellisestä kielimuurista huolimatta saimme maksettua saunamaksun (6,5€), ostettua vastat (3€)sekä vuokrattua pyyhkeet(2€). Myyntitiskin jälkeen enen pukuhuoneita oli pieni kahvila, jossa oli myynnissä virvokkeita sekä pientä suolaista. Bisse näytti maksava 1,5 € pieni ja 3 € iso tölkki.

Pukuhuone
Pukuhuone oli melko pelkistetty, muistutti täkäläisiä uimahalleja tyyliltään. Tärkeimmät kuitenkin oli, eli lukollinen kaappi ja penkki. Peilin edessä oli jopa pari hiustenkuivaajaa vapaassa käytössä.

Pesuhuone
 Pesuhuone oli hyvin perinteinen ja tilava baltialaiseen tyyliin. Toista seinustaa kiersi penkki hanojen ja pesuvatien kera ja toisella seinustalla oli suihkut rivissä.

Ensimmäiseksi tuli testattua pieni höyrysauna, koska suuremmassa oli juuri lehtienputsaus kesken. Tästä ei tälläkään kertaa paljon fiiliksiä jäänyt. Sellainen kaakelikoppi, missä on nihkeä ilma.

Hetken päästä majuri sai saunan putsattua ja pääsi testaamaan löylyt. Löylyhuone oli toteutettu niin, että keskellä oli suuri ikikiuas, jota lauteet kiersivät. Heti ensituntuma löylyistä oli, että täällähän ei ole niin ankara kuumuus kuin yleensä tallinnan saunoissa. Saunahattu ja släbärit eivät täällä olekaan välttämättömyyksiä. Löylyä kyllä riitti ja sitä heitettiin kiitettävän reippaasti turistin tarpeisiin. Meininki oli hulvatonta ja vihtojen läiske hillitön, kuten asiaan kuuluu.

Lopulta löylyistä oli lähettävä vilvottelemaan ja hörppäämään kaljaa. Samalla tuli käytyä katsomassa lasitettu parveke/terassi, joka toimi vilvottelupaikkana.
Vilvotteluterassi
Sauna oli hinta/laatusuhteeltaan loistava. Taitaa olla edullisin testatuista Tallinnan saunoista. Plussaksi voisi mainita myös hyvät aukioloajat. Arkisin 11-21 ja viikonloppuisin 10-22. Kokemuksena tällainen uudempi sauna ei tietenkään ole niin juureva kuin kymmeniä vuosia vanhat, mutta jos arvostaa tilojen siisteyttä ja edullista hintaa, niin tämä on hieno vaihtoehto.

Lyhyesti:


Hinta: 6,5 € viikonloppuisin, ark 5 €
Kiuas: sähköllä lämpiävä ikikiuas
Kaljaa: joko edullisesti kahvilasta tai omasta repusta
Ruokaa: kahviosta pientä suolaista
Nettisivut: www.lasnamaesaun.ee
Avoinna: ark 11-21, viikonloppuisin 10-22


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti