sunnuntai 24. helmikuuta 2019

Uusi Sauna

Uusi Sauna on vuonna 2018 auennut Helsingin Jätkäsaaressa sijaitseva korttelissaunan ja baarin sekoitus. Sauna löytyy osoitteesta Välimerenkatu 10 pienestä kadun syvennyksestä. Sauna on yllättävän haasteellisesti havaittavissa, etenkin pimeän aikaan, mutta lasiovesta haaleasti erottuva sauna-teksti paljastaa korttelisaunan sijainnin. 

Sisälle kompleksiin astuttaessa avautuu yllättävänkin viihtyisä olohuoneellinen baaritila, minkä tiskiltä löytyy todella hyvä valikoima saunajuomia. Baarissa lojuu sopivasti myös seurapelejä. Nälän yllättäessä pientä sapuskaakin on tarjolla. Huikopala on hyvää, mutta kuitenkin hieman vajaan kokoinen löylyn riuduttamalle ja oluen nälättämälle saunojalle. 

Kuva Uuden Saunan baaritiskistä

Saunamaksu 16€ maksetaan baaritiskille, minkä jälkeen saunojat ohjataan pukuhuoneisiin sukupuolen mukaan. Miesten puolella kaappeja on reilut 50 ja naisten puolella kuulema hieman vähempi. Pukuhuone on kommunismi punaisine kaapeineen viehättävän yksinkertainen, mutta viidellekymmenelle tilat olisivat varmasti riittämättömät.

Kuva pukuhuoneesta

Pesutilat noudattavat samaa yksinkertaista kaavaa. Muutama suihku ja penkki keskellä. Miesten puolella on pesutilan kulmassa myös pieni kuseskelupiste.

Kuva pesutilasta

Itse löylyhuone on reilulla puulämmitteisellä kiukaalla varustettu tila. Käytävämäisyydestä ja hieman erikoisesta istumajärjestelystä huolimatta löylyhuone sopii korttelisaunaan hienosti ja löylyt ovat täyteläiset ja sopivan napakat. Löylyjen jälkeen vilvoittelun voi hoitaa esimerkiksi baarin puolella.

Kuva löylyhuoneesta

Sauna-baari-kompleksi on pienestä Jätkänsaarelaisesta hipsterimäisyydestään huolimatta todella hyvä löylypaikka Helsingin keskustan läheisyydessä. Hyvät aukioloajat takaavat, että tulemme käymään saunassa jatkossakin.

Lyhyesti:


Hinta: 16 e
Kiuas: puukiuas
Kaljaa: baarin puolelta
Ruokaa: baarissa myydään
Avoinna: ti - su, 16 - 23
Kotisivut: uusisauna.fi
Muuta: sunnuntaisin myös sähkösauna käytössä sekasaunana

3 kommenttia:

  1. Onko sekasaunassa vapaa pukeutumiskoodi vai uimapukupakko?

    VastaaPoista
  2. Emme ole vielä yhtenäkään sunnuntaina käyneet täällä, niin ei ole tarkempaa tietoa paikan etiketistä

    VastaaPoista
  3. Siistin näköinen, kyllä kelpaisi löylytellä. Tuttu on aloittamassa remontin saunaan, aikovat semmoisen saunan lasiseinän hankkia. Minä haaveilen semmoista myös meille kotiin.

    VastaaPoista