keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Pikaraportti: juttusauna

Jouluostosten lomassa oli tarkoitus pistäytyä kulttuurisaunassa kylpemässä. Matkan varrelle kuitenkin osui Senaatintorin Tuomaan markkinat. Näiden markkinoiden laitamilla mainostettiin saunaa, niin olihan se pakko mennä testaamaan. Etsiydyimme lipunmyyntitiskille ja hinnaksi ilmoitettiin 5 € sisältäen pyyhkeen ja tossut. Suihkuina ja pukuhuoneina toimi työmaakopit, joihin oli rakennettu tilat. Pukuhuoneessa oli muutama lukollinen kaappi, jotka oli varattu, mutta arvotavarat sai jättää myös lipunmyyntikioskille.

Kuva Saunasta

Sauna oli puusta rakennettu peräkärrysauna, joku lämpeni puukiukaalla. Tilaa saunassa oli yllättävän hyvin. Yli kymmenen henkeä mahtui helposti samaan aikaan löylyihin. Sauna oli sekasauna, joten ujompien on hyvä varata uikkarit mukaan. Asu on kuitenkin vapaa. Lämmintä saunassa riitti ja viihdyimme löylyissä hyvin ajoittaisesta tungoksesta huolimatta. Mukaan oli eksynyt muutama turistikin.

Kaljaa oli myös ulkoterassilla myynnissä. Puolen litran tölkki näytti olevan 8 €.

Jututimme lähtiessä saunan pitäjää, niin jouluun asti sauna on senaatintorilla, jonka jälkeen siirtyy avantosaunaksi Hervantaan. Eli jos sattuu Helsingin keskustaan olemaan asiaa, niin vielä ehtii muutaman päivän poiketa.

Lyhyesti:

Hinta: 5€, sis pyyhe  ja släbärit
Kiuas: puu
Kaljaa: myynnissä 8 € tölkki
Ruokaa: tuomaan markkinoilta herkkuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti