sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Pirties Namai

Pääsiäinen 2022 tuli vietettyä saunareissua Liettuassa. Tarkemmin ottaen Liettuan toiseksi suurimmassa kaupungissa Kaunasissa. Ensimmäinen Saunareissumme Kaunasissa kohdistui Banjatyyliseen Kaunasin tunnetuimpaan löylypyhättöön Namaihin.


Kuva saunan ovesta

Pirties Namai sijaitsee Neris-joen varrella lyhyehkön Bolttikyydin päässä keskustasta lentokentän suuntaan. 
Saunassa suurin osa päivistä on miesten vuoro, mutta torstaisin sauna on varattu neidoille ja rouville.

Ulko-oven sisäpuolella löylyhenkilöitä vastaanottaa tiskin takana rahastaja. Rahastajalle ilmoitetaan arvioitu löylyttelyaika, joka rahastaa sen mukaan ja antaa rannekkeen, millä pääsee sisään. Samalla rannekkeella voi ostaa sisältä juotavaa ja lopussa ranneketta palauttaessa juomat ja ylimääräinen sauna-aika tilitetään.

Rahastushommien ja rannekkeen jälkeen pääsee ryysyjenvaihtohuoneeseen. Kyseisessä tilassa on kaappeja varmaan 50 kpl. 

Kuva pukkarista

Kun kamat on vaihdettu, niin päästäänkin pallien huljutteluhommiin. Suihkutilat ovat laajat ja samassa tilassa on myös reilun kokoinen viilennysallas saunasta paluuta ajatellen.

Itse löylyhuonetta lämmittää reilun kokoinen punatiilinen kiuas. Mainospuheiden mukaan kyseessä on koko balttian suurin kiuas. On suurin tai ei, niin ainakin lämpöä se tarjosi vähintäänkin riittävästi. Peppuja lauteille menee kevyesti toista kymmentä. Kuumuudesta johtuen löylyttelijöiden vaihtuvuus on myös suuri, joten tilaa laiteilla on vaikka paikalla olisikin paljon asiakkaita.

Löylyhuoneesta pääsee myös ulkovilvoittelualueelle, missä on rantatuoleja sekä toinen vilvoitteluallas.

Kun löylyttelystä tarvitsee taukoa, niin pukuhuoneen ja suihkutilan välissä on hengailualue sekä baari. Baarista saa kätevästi  Engelmania tai Švyturysia maun mukaan ennen kuin on aika uudelle löylykierrokselle.

Saunasta jäi todella positiivinen kuva ja ainakin meidät otettiin hyvin vastaan sekä muiden asiakkaiden, että henkilökunnan puolesta. Meininki oli hyvä, bisse maistuvaa ja löylyt erinomaiset.

Saunaillan bloggarit suosittelee Kaunasin löylyjä kaikille siinä suunnassa liikkuville.

Lyhyesti

Hinta: Noin 10 €, mutta riippuu löylyajasta.

Kiuas: Puulämmitteinen

Kaljaa: Tarjolla tiskiltä

Ruokailu: Omat tai jotain pientä tiskiltä


Muuta: Naisten vuoroja aika huonosti tarjolla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti