sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

Hinkan Saunat

Päätin kesän helteiden kunniaksi kokeilla saunomista Saimaan rannalla. Hetken Googlettelun jälkeen kesäiselle saunareissulle valikoitui Etelä-Karjalassa, Joutsenon välittömässä läheisyydessä sijaitseva rantasaunojen rypäs nimeltä Hinkan Saunat.

Kuva rantapöydistä

Saunakompleksi pitää sisällään useamman saunan, kioskin, grillikatoksen, pienimuotoista majoitusta sekä yleisen uimarannan.

Saunoja on muutama erilainen varaussauna sekä naapurissa paikallisen saunaseuran savusauna, joka ei siis ole Hinkan Saunojen ylläpitämä. Näiden lisäksi on totta kai laajennettuun kesäaikaan auki olevat yleiset saunat. Löylyttelemään pääsee ukot ja akat omille osastoilleen.

Kuva yleisestä saunasta

Saunomaan mentäessä saunamaksu maksetaan punaisen kahvilarakennuksen kassalle. Kahvilarakennuksesta saa samalla kertaa nollakaljaa sekä muuta virvoketta. Toki virvoketta saa haettua saunomisen lomassa tai jälkeenkin.

Jos saunomishommissa on tarvetta tiukemmalle kaljalle, niin ainakin minun ollessa paikalla, jokunen herrashenkilö taisi sellaisenkin omasta repustansa kaivaa ja kitusiin huitasta ilman suurempaa ihmettelyä.


Kuva pukuhuoneesta

Saunarakennuksessa on pieni patio, pukuhuone, ja suihku/löylyttelytila. Pukkari edustaa tyyliä perus-koukut-seinällä-malli. Eli ihan riittävä.

Saimaalta käsin katsottuna vasen edusti naisväen saunaa ja oikean puoleisesta ovesta menivät miesoletetut sisään, eli samassa rakennuksessa oli kahdet tilat.

Itse löylyhuone sisältää suihkunurkan lisäksi lauteet noin 15 ahterille sekä kaiken keskellä sähkölämmitteisen kiukaan. Ainakin minun ollessa paikalla, kiukaan teho oli varsin riittävä ja lämpömittari pyörikin siinä 90 °C pinnassa. Löylyt olivat hyvät.


Kuva löylyhuoneesta

Löylyttelyn jälkeen olikin helppo reitti lönkytellä viilentymään Saimaalle. Tässä Saimaan rannassa oli erittäin hyvä hiekkapohja sekä erityismaininta annettakoon vedenalaisille lähteille, jotka pitävät tämän rannan viileänä jopa trooppisina kesäpäivinä.

Kuva kioskista

Hinkan Saunat olikin loistava ensipuraisu Etelä-Saimaan löylypyhättöihin ja paikalla olikin löylyjen lisäksi paljon muutakin annettavaa. Jos pakko jotain parannettavaa keksiä, niin joku sopiva kesäinen vihtatarjous olisi ollut kova juttu Joutsenon kesässä.

Lyhyesti:


Hinta: alle 10 €

Kiuas: sähkö

Kaljaa: uskaltaisin kokeilla tarvittaessa omiakin

Ruokailu: Grillimakkaraa ehdottomasti

Avoinna:  Touko - Syyskuu. EI maanantaisin.

Nettisivu: https://www.hinkansaunat.fi/

Muuta: Ehkä helpoin tapa turistille pulahtaa Saimaaseen.

1 kommentti:

  1. Mukavan näköinen alue. Meiltäkin löytyy mökki. Sitä olemme välillä vuokranneetkin. Nyt alkaa saunaremontti, sillä se on melko vanha. Ainakin uusi kiuas tulee, ehkä myös saunan lasiseinä menee vaihtoon. Innolla odotetaan lopputulosta. Saimaalla onkin kauniit maisemat, kerran olen käynyt. https://www.suihkutilat.fi/tuotteet/saunan-valiseinat-ja-ovet/lue-lisaa

    VastaaPoista